Millerun

Events

Locaties Millerrun

Prachtige routes

Alle Millerruns worden op mooie, veelal natuurlijke locaties georganiseerd, ook op plekken die minder bekend zijn. Daarnaast zijn alle 8 Millerruns op een andere locatie, en zal de omgeving je dus telkens inspireren.

Road off Road Millerrun
Millerrun Off Road

Road / Off-road

De routes zijn gemiddeld 50/50: met name op verharde ondergrond, aangevuld met veilige, brede (bos)paden. Je hebt daarom geen speciale schoenen nodig om een Millerrun te lopen. Wanneer je gewend bent om altijd op asfalt of stenen te lopen is dit een leuke manier om kennis te maken met onverhard.

En het is goed om je lichaam te laten wennen aan meer variabele (en zachtere!) ondergrond. Ook komt het voor dat veel verharde wegen/fietspaden bol zijn, en wanneer je aan de zijkant loop is de houding van de voeten dan niet altijd optimaal.

Eten event Millerrun

Eten & drinken – event

Ons advies is om 1 uur voor een Millerrun niet te eten. 

Drinken: in het algemeen tijdens intensief sporten gemiddeld 1 bidon (600-750ml) extra water per uur drinken en bij warm weer meer. Ons advies is om in het algemeen tijdens het intensief sporten en bij warm weer gemiddeld 1 bidon (600-750ml) extra water per uur te drinken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je gewicht en de hoeveelheid die je zweet. 

Tijdens elke Millerrun is er bij 5 en 10 km een waterpost; je kunt uiteraard ook zelf (extra) water mee nemen. Direct na elke Millerrun staat goed voedsel en drinken voor je klaar in de Finishzone zodat je direct met een goed herstel kunt beginnen.

 

Catering Millerrun
Catering Millerrun

Catering

Na afloop van elke Millerrun staat kwaliteitsvoeding voor je klaar waardoor je energiebehoeft direct op een verantwoorde manier wordt aangevuld. Het assortiment is gezond, variabel en mede afhankelijk van het seizoen. En tijdens de run uiteraard water en sportdrank.

Natuur milieu Millerrun

Natuur, milieu

Millerrun-events worden deels in de natuur gehouden. Deelnemers worden gevraagd geen afval achter te laten in de natuur, Millerrun heeft langs de route afvalbakken. En uiteraard zijn alle door Millerrun gebruikte materialen zo duurzaam als mogelijk / biologisch afbreekbaar.

Weersomstandigheden
Weer Millerrun

Weersomstandigheden

Regen voorspeld? Geen probleem want je wordt toch wel nat van het zweten. Kou? prima, trek een extra laag kleding aan. Warm: ook goed, wel extra drinken, wij zorgen voor vocht. Met andere woorden: bij bijna alle weersomstandigheden gaat Millerrun gewoon door. Wanneer niet: bijv. onweer, storm, ijzel. Richtlijn is in dat geval KNMI-code rood voor de locatie van het event.