Millerun

FAQ

Veelgestelde vragen FAQ

Hét buiten-event voor recreatieve hardlopers. Naar keuze 1, 2 of 3 ronden van 5 km. Dus je hebt de mogelijkheid om 5, 10 of 15 km te lopen. Dit zijn perfecte afstanden om met een beperkt aantal trainings-uren te kunnen volbrengen. Millerrun is niet bedoeld voor het behalen van een Olympische medaille, maar wel voor lange termijn hardlopen op de allerleukste manier: 8 keer per jaar de Millerrun op een mooie locatie, buiten, en alles 100% voor jou geregeld.

Je kunt kiezen uit 5, 10 of 15 km. Langere afstanden hebben meer trainingstijd nodig, en bij Millerrun is 2 of 3x trainen per week voldoende. Beginners adviseren we 5km te lopen. Millerrun is niet bedoeld voor afstanden langer dan 15km (ivm teveel trainingsuren). Overigens kun je tijdens het Millerrun-event na een ronde van 5km ter plekke beslissen of je nog een ronde wilt doen, maximaal 3 dus maximaal 15km. Je hoeft de afstand dus niet vooraf te melden.

Kun je doen wanneer je wilt, waar je wilt, in je eigen tijd. Ons advies is 2 of 3 per week een training te doen van 30-60min, en altijd een rustdag na een trainingsdag in te plannen. Je ontvangt bij aanmelding een individueel advies-schema, afhankelijk van je huidige niveau en gewenste afstand.

De routes zijn met name op verharde ondergrond, aangevuld met veilige, brede bospaden. Je hebt daarom geen speciale (trail)schoenen nodig om een Millerrun te lopen.

Alle Millerruns worden op mooie vaak natuurlijke locaties georganiseerd, ook op plekken die minder bekend zijn. Daarnaast zijn alle 8 Millerruns op een andere locatie, en zal de omgeving je dus telkens inspireren.

Gezien het feit dat iedereen tegenwoordig een sporthorloge of Iphone/Smartphone heeft maken wij geen gebruik van een individuele tijdsregistratie. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je geniet van de omgeving en de natuur, en niet te veel gefocust bent op de tijd.

Een Millerrun is geen wedstrijd, het is een performance-run oftewel prestatieloop wat betekent dat je voor jezelf loopt. Het is dus geen wedstrijd. Ons doel is dan ook om hardlopers te laten genieten en niet te laten focussen op de snelheid/tijd.

Na afloop van elke Millerrun is er voor elke deelnemer kwaliteitsvoeding en drinken beschikbaar. Het assortiment is afhankelijk van het seizoen.

Je bepaalt in de Millerrun Community zelf of en welke gegevens je wilt delen, standaard worden je gegevens niet op Millerrun.nl gepubliceerd.

Is beperkt per event.

Voor een jaarlicentie krijg je:

  • recht op deelname aan 8 events
  • inclusief eten en drinken tijdens events
  •  individueel trainings-adviesprogramma
  •  privé-account Millerrun community
  •  aanvullend individueel advies / consult indien gewenst

Regen voorspeld? Geen probleem want je wordt toch wel nat van het zweten. Kou? prima, trek een extra laag kleding aan. Warm: ook goed, wel extra drinken, wij zorgen voor vocht. Met andere woorden: bij bijna alle weersomstandigheden gaat Millerrun gewoon door. Wanneer niet: bijv. onweer, storm, ijzel. Richtlijn is in dat geval KNMI-code rood voor de locatie van het event.

‘s Ochtends kun je naar wens op lege maag sporten, ons advies is dan wel om daarna gelijk te ontbijten. Het is daarnaast natuurlijk belangrijk dat je voor en na een training genoeg water drinkt. Tijdens een training is in het algemeen alleen water nodig wanneer je meer dan 45 minuten loopt en bij warm weer (richtlijn boven de 20 graden). Uiteraard geldt; niemand is hetzelfde dus deze adviezen zijn altijd algemeen.

Ons advies is om 1 uur voor een Millerrun niet te eten. Drinken: in het algemeen tijdens intensief sporten gemiddeld 1 bidon (600-750ml) extra water per uur drinken en bij warm weer meer. Ons advies is om in het algemeen tijdens het intensief sporten en bij warm weer gemiddeld 1 bidon (600-750ml) extra water per uur te drinken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je gewicht en de hoeveelheid die je zweet. Tijdens elke Millerrun is bij 5 en 10 km is een waterpost; je kunt uiteraard ook zelf (extra) water mee nemen. Direct na elke Millerrun staat goed voedsel en drinken voor je klaar in de Finishzone zodat je direct met een goed herstel kunt beginnen.

Millerrun is zeer geschikt om af te vallen met name omdat er sprake is van een jaarprogramma. Door de gestructureerde trainingsopbouw en de 8 events per jaar zal je door blijven trainen, en zal er dus geen sprake zijn van het bekende jojo-effect. Dit natuurlijk wel in combinatie met een gezonde levensstijl.

Millerrun is geschikt voor beginners, recreanten en sporters die al langer hardlopen en de behoefte hebben om meer uit het hardlopen te halen. Tijdens de Millerruns wordt hardlopen nog mooier! Millerrun is niet bedoeld voor wedstrijdlopers. En je hoeft geen lid te zijn van een (atletiek)vereniging maar dat mag natuurlijk wel. Millerrun is onafhankelijk.

Millerrun is geschikt voor alle volwassenen die een affiniteit hebben met hardlopen (of deze graag willen ontdekken) en tegelijkertijd willen genieten van de natuur. Na aanmelding is een korte vragenlijst van toepassing en alleen als er reden toe is dan wordt je naar aanleiding daarvan geadviseerd om je huisarts te vragen of hardlopen geschikt voor je is. De trainingsschema’s zijn akkoord bevonden door medisch specialisten. Uiteraard zijn bij de events Ehbo’ers aanwezig. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om voor je individuele sport-medische vragen rechtstreeks contact te kunnen opnemen met Millerrun, die jouw vraag zal voorleggen aan een sportarts.

Millerrun-events worden deels in de natuur gehouden. Deelnemers worden gevraagd geen afval achter te laten in de natuur, Millerrun heeft langs de route afvalbakken. En uiteraard zijn alle door Millerrun gebruikte materialen zo duurzaam als mogelijk / biologisch afbreekbaar.

Millerrun is bedoeld voor volwassenen, dus voor iedereen boven de 18. Sporters op leeftijd wordt geadviseerd om trainingen rustiger op te bouwen en/of 2 rustdagen tussen de trainingen te nemen. Na aanmelding ontvang je een individueel trainingsschema waarbij rekening is gehouden met je leeftijd.

Is je BMI iets hoger dan de aangeraden waardes: dan wordt het lichaam bij inspanning zwaarder dan normaal belast tijdens sporten en wordt geadviseerd om trainingen rustiger op te bouwen en/of 2 rustdagen tussen de trainingen te nemen. Na aanmelding ontvang je een individueel trainingsschema waarbij rekening is gehouden met je bmi (body mass index) dus het trainingsschema past exact bij je situatie.

Dit wil zeggen dat wanneer je de volgende training

  1.  op het juiste moment doet, je conditie bij elke training verbetert; je lichaam is uitgerust en klaar voor de volgende training.
  2. te vroeg doet: wanneer je lichaam niet voldoende rust heeft gehad na de laatste training en je volgende training is dan dus te vroeg, dan zijn je spieren nog niet voldoende hersteld en is er geen vooruitgang in conditie, wel kans op vermoeidheid.
  3. te laat doet: dan is er teveel tijd tussen de trainingen en begin je weer op hetzelfde niveau als de vorige training en blijft je conditie hetzelfde.

Dit wil zeggen dat je in de laatste dagen of week voor een Millerrun minder trainingen of kortere trainingen doet zodat je extra energie hebt tijdens het Millerrun-event.

Omdat er sprake is van een jaarplanning kan uitstekend gebruik gemaakt worden van periodisering, zie ook de uitleg over Macro-, Meso- en Microplanning. Hierbij worden telkens rustdagen ingebouwd zodat je lichaam na een training voldoende kan herstellen, zodat je conditie vooruit gaat en de kans op blessures minimaal wordt.

2 of 3 keer 30-60 minuten hardlopen per week is supergezond. Je hartslag gaat omhoog, je krijgt sterkere spieren, meer uithoudingsvermogen en alle organen komen in beweging. Door regelmatige training volgens het Millerrun-schema ben je verzekerd van een goede lange termijn planning en juiste opbouw van de trainingsbelasting. En alles wat je nodig hebt zijn een paar schoenen en kleding: lopen kun je overal. En buiten is natuurlijk gezonder dan binnen.

Afhankelijk van je loopstijl heb je meer of minder demping nodig. Wanneer je op je hak landt is demping aanbevolen omdat anders de klap voor met name de achillespees, enkel, knie en heup te groot is. Wanneer je op je middenvoet of voorvoet landt kun je in principe zonder demping omdat dan vooral je kuitspier de landing opvangt. Mocht je willen overstappen van haklanding naar middenvoet/voorvoet reken dan op een aanpassingsperiode van 3 maanden.