Millerun

Gezondheid

Gezondheid Millerrun
Millerrun conditie

Conditie

2 of 3 keer 30-60 minuten hardlopen per week is supergezond. Je hartslag gaat omhoog, je krijgt sterkere spieren, meer uithoudingsvermogen en alle organen komen in beweging. 

Door regelmatige training volgens het Millerrun-schema ben je verzekerd van een goede lange termijn planning en juiste opbouw van de trainingsbelasting.

Video’s, de effecten van hardlopen
Netflix, Human: The World Within, afl. 2 Pulse

Beenspieren

Lichaamsbeweging

Hart

Supercompensatie Millerrun
Lange termijn Millerrun

Lange termijn

Millerrun is zeer geschikt voor de lange termijn omdat er sprake is van een jaarprogramma. Door de gestructureerde trainingsopbouw en de 8 events per jaar blijf je door trainen, en zal er dus geen sprake zijn van het bekende jojo-effect wanneer je zou willen afvallen. Dit natuurlijk wel in combinatie met een gezonde levensstijl.

Leeftijd Millerrun
Leeftijd Millerrun

Leeftijd

Millerrun is bedoeld voor volwassenen, dus voor iedereen boven de 18. Sporters op leeftijd wordt geadviseerd om trainingen rustiger op te bouwen en/of 2 rustdagen tussen de trainingen te nemen. Na aanmelding ontvang je een individueel trainingsschema (Jaarlicentie Premium) waarbij rekening is gehouden met je leeftijd.

Medisch Millerrun

Medisch

Millerrun is geschikt voor alle volwassenen die een affiniteit hebben met hardlopen (of deze graag willen ontdekken) en tegelijkertijd willen genieten van de natuur. Na aanmelding is een korte vragenlijst van toepassing (Jaarlicentie Premium) en alleen als er reden toe is dan wordt je naar aanleiding daarvan geadviseerd om je huisarts te vragen of hardlopen geschikt voor je is. 

De trainingsschema’s zijn akkoord bevonden door medisch specialisten. Uiteraard zijn bij de events Ehbo’ers aanwezig. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om voor je individuele sport-medische vragen rechtstreeks contact te kunnen opnemen met Millerrun, die jouw vraag zal voorleggen aan een sportarts.

Gewicht Millerrun
Millerrun Gewicht

Gewicht

Is je BMI iets hoger dan de aangeraden waardes: dan wordt het lichaam bij inspanning zwaarder dan normaal belast tijdens sporten en wordt geadviseerd om trainingen rustiger op te bouwen en/of 2 rustdagen tussen de trainingen te nemen. Na aanmelding ontvang je een individueel trainingsschema (Jaarlicentie Premium) waarbij rekening is gehouden met je bmi (body mass index) dus het trainingsschema past exact bij je situatie.

En alles wat je nodig hebt zijn een paar schoenen en kleding: lopen kun je altijd en overal.