Millerun

Techniek & conditie

Supercompensatie Millerrun
Millerrun

Supercompensatie

Dit wil zeggen dat wanneer je de volgende training

  1. op het juiste moment doet, je conditie bij elke training verbetert; je lichaam is uitgerust en klaar voor de volgende training.
  2. te vroeg doet: wanneer je lichaam niet voldoende rust heeft gehad na de laatste training en je volgende training is dan dus te vroeg, dan zijn je spieren nog niet voldoende hersteld en is er geen vooruitgang in conditie, wel kans op vermoeidheid.
  3. te laat doet: dan is er teveel tijd tussen de trainingen en begin je weer op hetzelfde niveau als de vorige training en blijft je conditie hetzelfde.
Schoenen en demping Millerrun
Millerrun Schoenen

Schoenen en demping

Afhankelijk van je loopstijl heb je meer of minder demping nodig. Wanneer je op je hak landt is demping aanbevolen omdat anders de klap voor met name de achillespees, enkel, knie en heup te groot is. Wanneer je op je middenvoet of voorvoet landt kun je in principe zonder demping omdat dan vooral je kuitspier de landing opvangt. Mocht je willen overstappen van haklanding naar middenvoet/voorvoet reken dan op een aanpassingsperiode van 3 maanden.

Tapering

Tapering

Dit wil zeggen dat je in de laatste dagen of week voor een Millerrun minder trainingen of kortere trainingen doet zodat je extra energie hebt tijdens het Millerrun-event.

Periodisering Millerrun

Periodisering

Omdat er sprake is van een jaarplanning kan uitstekend gebruik gemaakt worden van periodisering, zie ook de uitleg over Macro-, Meso- en Microplanning. Hierbij worden telkens rustdagen ingebouwd zodat je lichaam na een training voldoende kan herstellen, zodat je conditie vooruit gaat en de kans op blessures minimaal wordt.